Als alles naar wens verloopt, zal Assenede in 2006 over een volledig nieuw administratief centrum beschikken. De plannen zijn getekend, de bouwaanvragen kunnen ingediend worden. Het complex komt in een park van ruim 7.000 vierkante meter groot tussen de Kasteelstraat en de Kloosterstraat. De eerste steenlegging wordt verwacht vlak voor het bouwverlof van 2004.

Dat het oude gemeentehuis aan de Asseneedse Markt zijn beste dagen heeft gekend, hoeft geen betoog. Het statige gebouw barst stilletjes aan uit zijn voegen. ,,Daarom ook dat we ruim twee jaar geleden aan een nieuw administratief centrum zijn gaan denken'' geeft burgemeester De Coninck aan.

,,In de eerste plaats moet het een open huis worden. Daarom willen we het in een grote open ruimte plaatsen. De site in de Kasteelstraat is een uitgelezen plaats. Rond het gebouw, dat twee verdiepingen zal tellen en een parkeerruimte, komt een park van ruim 7.000 vierkante meter. Assenede is per slot van rekening een groene gemeente. Tevens wordt er een waterpartij aangelegd die verwijst naar de vele kreken in de gemeente.''

Bij het opmaken van de plannen werd ook rekening gehouden met het principe van het duurzaam bouwen. Zo wordt de zuidkant een volledige muur. ,,Geen glazen wand waardoor het in de kantoren om te stikken is tijdens de zomermaanden'' geeft De Coninck aan. ,,We halen het licht van de noordkant. Het dak zal hellend zijn waardoor we water recupereren voor het sanitair gedeelte. Verwarmen doen we op gas.'' (WET)