Nadat het Paolapaviljoen in het Domein Drie Fonteinen twee jaar geleden de deuren definitief sloot, werd het historische gebouw in zijn glorie hersteld. De oranjerie werd zopas omgedoopt tot Brasserie Drie Fonteinen.

Het uitzicht op de sprookjesachtige tuinen naar het model van de Franse tuinen van Versailles vormt alvast een eerste troef van de gerestaureerde oranjerie. ,,De beelden en de fontein in die tuinen, die eigendom zijn van de stad Vilvoorde, worden momenteel na wat oponthoud opgeknapt'', weet Koen Adriaenssens, één van de twee uitbaters van de nieuwe brasserie die zeven dagen op zeven maaltijden serveert. Bij de renovatie zorgde eigenaar Alken-Maes voor een eigentijdse inrichting in een historisch kader.

,,We richten ons tot een zeer ruim publiek. Zowel de zakenlui van het businesspark en VTM die in alle rust willen dineren of snel een snack willen tijdens de lunchpauze, als de bezoekers van het park die willen genieten van een kopje koffie, kunnen hier terecht.''

De oranjerie vormde samen met het ruiterijcomplex één van de bijgebouwen van het 'Slot Van Fontigny' dat Jan Jozef Walckiers in 1777 liet bouwen. Nadat het droomkasteel in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen met de grond gelijk werd gemaakt, kocht de stad Vilvoorde in 1956 het vijftig hectare grote domein op. Sindsdien doet het Domein Drie Fonteinen dienst als stadspark. (EVE)