KANart organiseert opnieuw een spektakel, (T)ANKER , rond de Brussele kanaalzone. Aan de hand van video, muziek, dans, teksten en spel wordt er een kleurrijk beeld geschets van het kanaal en alles wat eromheen beweegt en (over)leeft.

Jonge acteurs uit de nabije en de verre omgeving wagen zich aan hun eerste optreden en willen hiermee hulde brengen aan het kanaal in Brussel. Verhalen over de kleine Hamza en grote broer Sharam, over olie, vet, roest, stof en vlees passeren in ijltempo de revue met als afsluiter een show door twee travestieten uit de kanaalbuurt.


,,Smotsig waterken''
,,Terwijl de zee vertelt over de natuur, zo vertelt een kanaal alleen maar over water dat altijd even zwaar lijkt. Het smerig smotsig waterken. Niets duwt het verder. Kanalen zijn trage snelwegen die fabrieken verbinden met fabrieken. Rook binden met roet.'' Zo wordt het kanaal omschreven door Kamiel Vanhole en Koen Peeters.

Wil je meer van dit ,,fraais'', dan kan je op 25, 26, 29 en 30 april en 2 mei een spektakel bijwonen in het binnenschip Eliane . (EL/VL)

  • Start van het spektakel: 20 uur 30. Eliane, Akenkaai, 1000 Brussel. Info en reservatie 0477/74.25.11 of www.kanart.be
  • Toegansprijs 7 euro

    U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig