Het buurtcomité Behoud van ons nest , dat strijdt tegen de opmars van de industrie, vindt de ideeën van de Arendonkse werkgevers maar niets. ,,Wij willen helemaal geen extra industrie in onze achtertuin'', zegt bewoner Karel Maes (43). ,,Wij wensen rustig en landelijk te blijven wonen.''

Tegen een uitbreiding van het bedrijventerrein in noordelijke of noordoostelijke richting, zeg maar langs de omleidingsweg naar brug 4, lijken de omwonenden minder gekant. Toch spreekt bewoner Karel Maes zich daar liever niet over uit. Ook het provinciebestuur zelf twijfelt nog omdat een groot deel van de gronden in ecologisch waardevol gebied ligt.

Alleen de strook tegenover het containerpark en ijsfabrikant IJshoren maakt een redelijke kans. Al maakt de provincie tot vandaag weinig aanstalten om de gronden in de plannen mee op te nemen. ,,Het perceel is beter geschikt voor een lokaal bedrijventerrein. En dat is niet onze bevoegdheid'', zegt bestendig afgevaardigde Martine De Graef (VLD).

Kleine lokale bedrijven, daarover beslist de gemeente. ,,Wij zijn altijd voorstander geweest van een noordoostelijke uitbreiding'', zegt burgemeester Nest Buijs (CD&V). ,,De gronden tegenover het afvalbakkenpark staan al vier jaar op ons verlanglijstje. Toch is zoiets niet van vandaag op morgen geregeld. Als we het project zelf moeten uitvoeren, moet dat gebeuren via een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan . Zo'n procedure neemt al gauw enkele jaren in beslag.'' (EMA)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig