Over 2,5 weken starten opnieuw drie weken van plezier en vertier in de Brugse binnenstad. Op vrijdag 9 mei start immers de nieuwe Meifoor. Het recept is gekend, maar biedt niettemin ruimte voor drie nieuwe, naar verluidt ,,spectaculaire'', attracties.

De Meifoor is dit jaar opnieuw een echte Meifoor. Brugges grootste kermis start op vrijdag 9 mei en loopt tot zondag 1 juni. Dit jaar zijn er in totaal 83 attracties en 5 kleinere stands terug te vinden op het parcours dat slingert van het Beursplein, door de Hauwerstraat naar 't Zand en het Koning Albertpark, richting Simon Stevinplein.


In hogere sferen
,,Op 't Zand pakken de forains dit jaar uit met enkele nieuwe, grote attracties: de G-Force, The Eclipse en de Roll-Over. The New Mummy is terug van weggeweest,'' licht kermisschepen Hilde Decleer toe. ,,De G-Force is een roterende schommel, die je in hogere sferen brengt. Bij The Eclipse wiegt een ram met gondel eerst voorzichtig heen en weer tot de juiste hoogte en snelheid worden bereikt, om vervolgens losgelaten te worden en de gondel 360 graden roteert. Bij de Roll-Over ga je als kermisbezoeker over de kop. Een fontein zorgt hierbij voor afkoeling.''

Voor de attracties betaal je niet meer dan 3 euro, met uitzondering van The Eclipse. Een ritje met deze gondel maakt je 5 euro lichter. Op vrijdag 30 mei staat de verminderde prijsdag gepland. Op deze prijsdag werken alle foorattracties aan sterk verminderde prijzen.


Zaterdagse markt
Vanzelfsprekend geldt tijdens de Meifoor een andere regeling voor de zaterdagmarkt. Voor groenten en fruit, bloemen en planten moet je rond de Beurshalle wezen. Textiel en non-food zijn er in de Hauwerstraat, op 't Zand (kant Vrijdagmarkt) en in de wandelweg van het Koning Albertpark. Voedingswaren worden verkocht in de Boeveriestraat. Deze regeling is van kracht op de zaterdagen 10, 17, 24 en 31 mei.

Marktbezoekers die met de wagen komen, kunnen hun wagen parkeren in de parkeergarage aan het station. Zij kunnen vervolgens een beroep doen op het gratis openbaar vervoer naar t Zand.

In de marge van de Meifoor verschijnt 800 jaar Meifoor Brugge , een boek van Patrick Vanden Berghe over de fabuleuze wereld van de forains en kermisvogels, de spiegelpaleizen en pandspekken.