Vanaf 1 mei verandert de regeling voor de wachtdienst van de Gentse tandartsen. Vanaf die dag kan je tijdens het weekeinde en op feestdagen terecht op een centraal oproepnummer. Vandaar word je automatisch doorverbonden naar de tandarts van wacht.

,,Tot nog toe gaven wij de naam van de tandarts van wacht en zijn telefoonnummer door'', zegt Peter Vermassen, voorzitter van de Studieclub Gent van het Verbond Vlaamse Tandartsen. ,,Dat verandert. Er komt één oproepnummer voor de hele Gentse regio. Via dat oproepnummer kom je automatische bij de tandarts van wacht terecht.''

Het centrale oproepnummer geldt voor alle gemeenten die bij de Studieclub aangesloten zijn. Dat zijn naast Gent, ook Destelbergen, Lochristi, Melle, Wachtebeke, Wetteren, Laarne, Deinze, Nazareth, Merelbeke, Sint-Martens-Latem, De Pinte, Nevele, Oosterzele, Zulte en Gavere. De wachtdienst van de tandartsen werkt op zaterdag, zondag en op feestdagen van 9 tot 12 uur en van 14 en 18 uur.

,,Voor het hele gebied is er één tandarts van wacht. Normaal gezien komen er op een heel weekeinde minder dan vijf oproepen binnen. Moesten we toch zien dat het er veel meer worden, dan zullen we het gebied opsplitsen.'' (DIH)

  • Het centrale oproepnummer is vanaf 1 mei 09-272.85.66.
  • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig