Dadipark, het Dadizeelse doe- en speelpark, is klaar voor een nieuw seizoen. Dat zal meer dan ooit in het teken van stripfiguren staan. ,,De geruchten dat het park zal sluiten, overgenomen zal worden of failliet gaat, kloppen helemaal niet'', beklemtoont afgevaardigd beheerder Achiel Vlaeminck.

Dadipark heeft bewogen jaren achter de rug. Niet alle seizoenen waren de afgelopen jaren even geslaagd en de concurrentie van andere -- vaak meer spectaculaire -- pretparken is groot. Toch is het Dadizeelse pretpark er altijd in blijven slagen zijn eigen identiteit van speel- en doepark te blijven houden.

Vorig jaar werd even gedacht dat Dadipark scheep zou gaan met Legoland, maar dat bleek niet te kloppen. Dat neemt niet weg dat het park geen ambities koestert.

,,Er doen heel wat geruchten de ronde'', weet Achiel Vlaeminck, afgevaardigd beheerder van het park. ,,Het park zou overgenomen worden, sluiten of failliet gaan. Laat ik duidelijk zijn. Het park gaat, net als de afgelopen 51 jaar, open. We hebben wel grootse plannen, maar hebben nog een vergunning nodig. Zodra we die op zak hebben, gaan we op zoek naar nieuwe partners. Het enige wat ik kan zeggen, is dat de plannen een meerwaarde betekenen voor het park en heel Dadizele.''


Veiligheid
De nieuwigheden aan Dadipark zijn volgens manager Franky Deconinck niet aan de buitenkant te merken. ,,We hebben geïnvesteerd in kwalitatief personeel, veiligheid en een betere interne organisatie.''

Zo heeft Dadipark nu een eigen website in het Nederlands en Frans. De jobstudenten zullen deze zomer in een nieuw uniform steken. Het terras aan de nauticjets zal vanaf dit jaar dienst doen als pick-nickruimte en de bistro krijgt nu zijn eigen terras.

Voorts is er opnieuw een permanent muziekfestival en komen speciale gasten naar het park afgezakt. De showevenementen zijn wegens een duur prijskaartje tot een minimum beperkt. Een openluchtfuif, stripweekend en een stripdag staan alvast op de kalender.

  • Meer informatie over Dadipark, zijn showevenementen, gastronomie, groepsarrangementen, enzomeer kun je krijgen op 056-50.05.05, fax 056-50.95.95.