Volgend weekend opent de dancing Cosmo in Tielt opnieuw zijn deuren. In februari dit jaar sloten de eigenaars de zaak omdat de belangstelling bij de jeugd sterk was teruggelopen. Frans en zoon Robby Vranken zoeken nu een iets ouder publiek.

Voor de oorsprong van dancing Cosmo moeten we teruggaan tot ruim 30 jaar geleden. Dancing Safari langs de Blereberg in Tielt, was de eerste die de naam 'danstempel' kreeg. ,,Wekelijks zakten massa's danslustigen van alle leeftijden af naar Tielt. Al snel bleek dat de Safari te klein werd. We bouwden een nieuwe dancing, even verderop langs de Rillaarseweg. De Cosmo was geboren'', zegt Frans Vranken.

,,De wekelijkse fuiven voor de jeugd in parochiezalen en clublokalen waren echter de oorzaak van een sterke terugloop van de belangstelling tijdens de laatste jaren. We namen altijd afstand van de after party's en van grootschaligheid en dat is misschien wel de reden waarom de belangstelling terugliep. Vijf jaar geleden investeerden we miljoenen in de zaak en kregen we een vijfsterrenonderscheiding. De muziek- en lichtinstallatie werd gemoderniseerd, het interieur werd vernieuwd en er werd gewerkt aan de veiligheid. De jeugd wilde meer en wilde het anders'', aldus Robby Vranken.


Ook voor bedrijven
De familie Vranken wil bij de heropening van de Cosmo, nu zaterdag vanaf 10 uur, geen danscafé maken maar een ontmoetingsplaats en dansgelegenheid van mensen van 25 tot 40 jaar. ,,Minder disco, meer genietbare muziek waar de bezoekers nog een tango of een rock'n roll kunnen appreciëren en waar de bassen niet blijven nadreunen na het verlaten van de dancing. De zware investeringen in muziekinstallaties, de lichteffecten en het interieur zullen zeker tegemoet komen aan de bezoekers'', meent Frans Vranken.

Ook wordt het mogelijk de infrastructuur af te huren voor bedrijfsfeesten want daar is volgens de uitbaters heel wat vraag naar.