TERNAT

Er is geen sprake van een mogelijke verhuis van Ikea uit Ternat. De geruchten over een vertrek van de Zweedse meubelgigant uit de Ternatse industriezone circuleren al een tijdje in de gemeente. Tijdens de informatieavond van de CD&V over het provinciaal ruimtelijk structuurplan, vorige donderdag, werden ze door sommigen zelfs voor ,,100 procent zeker'' verkocht. Bij Ikea is daar eens flink mee gelachen.

,,Het klopt dat we een nieuwe Ikea-winkel plannen in Anderlecht, maar die is gericht op Brussel. De vergunningen zijn aangevraagd, maar nog niet verkregen. Als de winkel er komt verwachten we voor Ternat wel een omzetverlies van hooguit tien procent. Maar Ikea heeft beide winkels absoluut nodig om zijn expansieplannen te kunnen realiseren'', zegt Staf Lenders van Ikea. De nieuwe winkel is gepland op de Bergensesteenweg, naast Coca-Cola.

Schepen Jean Dooms hechtte nooit geloof aan het gerucht. ,,Ikea is recent, samen met de mensen van Carrefour, bij mij geweest omdat ze aan hun winkel enkele veranderingen plannen. Carrefour denk eraan om naast Ikea een nieuwe winkel te openen. Met een herschikking van hun distributiecentrum zou daar plaats voor zijn. Ternat moet echter eerst van dat deel van de industriezone een zone voor gemengd gebruik maken. Maar dat waren we sowieso al van plan, want strikt genomen zitten de winkels daar op dit moment nog steeds zonevreemd'', aldus Dooms. (RDS)