Lezen is fijn, maar als je je ervaringen en boeken kan delen met gelijkgestemden, wordt het leesplezier nog groter, vindt de stedelijke openbare bibliotheek van Laken. Daarom start ze vanaf morgen met de leeskring die op zes donderdagen zal samenkomen.

Zo'n zes keer per jaar zullen de leden van de Lakense leeskring samenkomen om een vooral gelezen boek te bespreken. De begeleiding wordt verzorgd door de Brusselse Germaniste en boekenwurm Thea Koeken. Zij volgt de literaire wereld en zal tips geven en interessante titels voorstellen.

De leden van de leeskring zullen ook zelf kunnen meebeslissen welke boeken er gelezen en besproken worden om van de samenkomsten een gezellige, literaire ontmoeting te maken. De bijeenkomsten kunnen ook uitgebreid worden met een bezoek aan een museum, aanverwante stadswijken, literaire websites en zelfs ontmoetingen met auteurs. Morgenavond tussen 19.30 uur en 21 uur komt de Lakense leeskring voor de eerste keer samen in de leeszaal van de hoofdstedelijke bibliotheek van Laken om het boek 'Juffrouw Stark' van de Zwitserse auteur Thomas Hürlimann te bespreken. Voor de zes bijeenkomsten wordt een bijdrage van 6 euro gevraagd. Bij inschrijving krijgt iedereen een boekenbon van de actie 'Lezen in je gemeente'. Inschrijven kan aan de balie van de Lakense bibliotheek, telefonisch of per e-mail.

Stedelijke Openbare Bibliotheek van Laken, Emile Bockstaellaan 109, 1020 Brussel. 02 423 53 20. brussel-laken

bibliotheek.be

De bibliotheek is alle dagen geopend van 13 uur tot 19 uur en 's zaterdags van 10 uur tot 17 uur.