De werken die vanaf 3 november aan de Zeebergbrug starten zullen de verkeerssituatie er voor anderhalf jaar volledig omgooien. Er zijn verschillende omleidingen voor het autoverkeer uitgewerkt en om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen wordt vanaf 27 oktober in enkele straten eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Voor fietsers en voetgangers zal er een noodbrug aanlegd worden. Maar de 20.000 auto's die nu nog dagelijks over de Zeebergbrug rijden, zullen een andere weg moeten volgen om in of uit Aalst te raken, want de N9 wordt afgesloten tussen de kruispunten Albrechtlaan en de Vilanderstraat. Een overzichtje van te volgen omleidingen vanaf 3 november:

  • Autoverkeer dat van de Brusselsesteenweg naar het stadscentrum wil, moet dat voortaan via de Albrechtlaan, Leopoldlaan, Binnenstraat, Een Meistraat, Varkensmarkt en Sint-Annabrug. Wie verder naar de Parklaan moet, gaat via de Burchtstraat, Pontstraat en Van Langenhovestraat.
  • Verkeer dat uit de richting Parklaan naar het stadscentrum moet, rijdt via het Burgemeestersplein, De Gheeststraat, A.Nichelsstraat, Burchtstraat en Werf.
  • Wie dan van het centrum naar de Brusselsesteenweg wil, neemt de St.-Annabrug en rijdt via de Moutstraat, Een Meistraat, Moorselbaan en Albrechtlaan.
  • Vanop de rotonde Haring naar Erembodegem rijden kan via de Ninovesteenweg, Keppestraat, Roomhofstraat, Kaardenveldweg, C.Walgraefplein, Stationstraat, Denderstraat, Hogeweg en Brusselbaan.
  • Wie uit de richting Erembodegem naar de E40 moet, volgt gewoon de omlegging via de Albrechtlaan en blijft dan de ring R41 volgen.

  • Eenrichtingsverkeer
    In sommige straten wordt vanaf maandag het verkeer slechts in één richting toegelaten, in andere wordt de voorrang gewijzigd. De Binnenstraat (deel tussen de Leopoldlaan en Moorselbaan) mag je enkel nog in richting stadscentrum, de Moorselbaan mag alleen nog centrumuitwaarts gebruikt worden. De Burchtstraat is toegankelijk richting Werf. Verder wijzigt nog de voorrangsregeling in de Pontstraat en op het Burgemeestersplein. Om alles in goede banen te leiden zet de politie heel wat extra mensen in om het verkeer te regelen en toezicht te houden. Ook op de afrit van de E40 en op de N9 in Affligem worden de werken aangekondigd.

  • Meer info over de werken op www.aalst.be