Brandweer, bier, in mindere hoeveelheden ook frisdranken en hier en daar een flard schaduw brachten de hoognodige verfrissing op een broeierige Rhythm 'n' Bluesfestival in Peer. Zaterdag was de Billy Price Band daar heer en meester. Zondag was het genieten van Teddy Morgan, The Blasters en vooral Solomon Burke. Over de drie dagen passeerden overigens ruim 20.000 bezoekers het festivalterrein.

Terwijl we getuige waren van een uitgebreide discussie tussen twee festivalbezoekers of het nu festivalweide of -veld was, startte de brandweer van Bree, die inderhaast was opgetrommeld, met een offensief tegen de tropische temperatuur. Een offensief dat op voorhand verloren spel was, maar dat wel voor een aangename en gesmaakte verpozing zorgde.

De biersteker van dienst had overigens liever wat lagere temperaturen gezien. ,,Dit is zeker geen ideaal weer voor ons. Als het te heet is, wordt er minder bier gedronken'', luidde het.

Wat tijdens deze negentiende editie van het Belgium Rhythm 'n' Blues Festival opviel, was het aantal tuintoestellen in de festivaltent. Steeds meer (oudere) festivalgangers zien het zo niet meer zitten om een hele dag te staan of op de grond te zitten, en brengen dan hun tuinset maar mee. Eigenaardig gevoel gaf dat toch wel, een gevoel overigens dat terug de zo bewierookte gezelligheid van dit festival in de picture zette. Is volgend jaar de barbecueset aan de orde?


Veel kinderen
Ook opvallend veel kinderen op het Belgium Rhythm 'n' Blues festival, waarmee de festivalkring rond is. Als uk ga je met pa en ma naar Blues Peer, vervolgens naar Ketnet of K3 om van dan af de volle aanloop te nemen naar Pukkelpop of I Love Techno. Nog wat ouder of anders georiënteerd is het Werchter geblazen om nadien zelf met je koters weer naar Peer af te zakken. Zo blijf je bezig. Ach, we zouden het nog vergeten. Rimpelrock...

(MVZ)