De eerste editie van I Love Techno Outdoor was op heel wat vlakken een schot in de roos. De affiche stak dermate sterk in mekaar dat het festival wat publieksopkomst betreft, meteen bij de top aansloot.

Niet minder dan 25.000 mensen passeerden aan de streng gecontroleerde ,,deuren''. Lommel staat hiermee op de Europese festivalkaart.

Het terrein waar het festival plaatsvond, bleek zaterdag in elk geval een ideale festivalstek. Dat biedt in elk geval perspectieven voor de toekomst. Grote parkings, geen buren, vlot bereikbaar... wat wil je nog meer? ,,Een station'', zeggen de organisatoren. Nu de discussie rond de heropening van de IJzeren Rijn weer open is, zou dat laatste euvel ook wel eens opgelost kunnen raken.


Niet alledaagse inkleding
Wat de inkleding van dit festival betreft, was het wel even wennen. Vier grote tenten, elk goed voor 8.000 man met in het midden een lichtmast en aan het techno-gebeuren aangepaste verlichting. Niet alledaags maar wel prachtig om zien.

,,Een techno-festival is geen gewoon festival. Alles moet anders. Hier wordt muziek nog meer dan op andere festivals echt beleefd'', zegt een tevreden organisator Chokri Mahassine. En muziek was er, veel muziek. Geen seconde een dood of zelfs maar een rustig moment.

Het feest duurde trouwens tot zondagmorgen vijf uur. En daarna? Op naar het volgende feest. (MVZ)