Dertig sportieve vrouwen warmden zich maandagmiddag op voor de eerste vrouwentriatlon in Vilvoorde, de Girl Crazy. Die Girl Crazy vormde samen met de recreatlon, waaraan tachtig sportievelingen deelnamen, het voorprogramma voor de Superprestige kwarttriatlon.

Voor Vilvoorde geen vuurwerk op de Nationale Feestdag, maar wel een sportieve namiddag voor jonge en oud, man en vrouw, voor het plezier of voor de overwinning.

Ook schepen van cultuur en jeugd Anneliese Simoens liet zich overhalen om deel te nemen aan de Girl Crazy. ,,Eigenlijk doe ik maar heel weinig aan sport. Soms ga ik wel eens naar de fitness, maar daarmee is alles gezegd,'' aldus Simoens. ,,Maar de sfeer onder de vrouwen was heel ontspannen, iedereen moedigde mekaar aan, er was geen scherpe concurrentie. Ook de supporters langs de weg zorgden voor een extra energiestoot met hun aanmoedigingen.''

,,Tot mijn eigen verbazing, eindigde ik zestiende. Niet slecht toch met slechts tien dagen voorbereiding? Volgend jaar neem ik beslist opnieuw deel maar dan bereid ik me degelijk voor en hoop ik op een beter resultaat. Het moet gezegd, door deel te nemen aan de triatlon heb ik weer zin om vaker te sporten.''

Behalve Anneliese Simoens liet ook schepen van sociale zaken Hans Bonte zich van zijn sportiefste kant zien in de recreatlon. (EVE)