Reko Roller Club Zemst is fier. Een van haar leden, Maaike Polspoel, slaagde er in samen met twee andere meisjes de Europese titel ploegkoers skeeleren naar Eppegem te brengen. Puik, maar voor haar een titel die ze bij zet in het rijtje van de zovele Belgische kampioenentitels die ze al haalde.

Ze moest er voor naar Genemuiden in Nederland. Daar werden de Europese kampioenschappen op de piste verreden. Maaike wilde er wat van maken. Naast mooie uitslagen in tijdrijden, snelheid, puntenkoers en afvalling, zette ze de kroon op het werk in de 3000 meter ploegkoers.

,,Tof dat we het haalden. Het was wel hard. Nadien is de blijdschap des te groter'', weet de Europese kampioene.

Ze is nu veertien. Vier jaar geleden bond ze voor het eerst de wieltjes onder de voeten. ,,Ik deed vroeger niets op vlak van sport. Een vriend, Jean Pierre Boschmans, zei me toen op een dag dat ik best wel wat zou doen. Zo schreef ik me in en begon aan rolschaatsen. Tof. Het is een prettige bezigheid, al vraagt het ook wel wat inspanning'', vertelt Maaike.

Ze draagt al de Belgische kampioenentrui op 500 meter piste, 3 km, 5 km en 1.500 m. Haar tegenstrevers zien haar niet al te graag komen want waar zij opduikt, moeten die meestal voor een tweede plaats strijden.

,,Ik heb eigenlijk niemand waar ik in onze sport echt naar op kijk. Ik leer wel graag wat bij van nog betere rijders. Een echt voorbeeld heb ik echter niet'', vertelt de fiere Europese kampioene. (RBZ)