Het parket van Veurne is op zoek naar getuigen van een dodelijk ongeval, zaterdagavond iets voor 18 uur op de N8 Iepersesteenweg in Veurne. Daar slipte de Ford Fiësta van een vrouw uit Leisele toen een onbekende automobilist een bruusk inhaalmanoeuvre maakte. De Ford botste frontaal op de Ford Focus van Thérèse Ferret (71) uit het Franse Halluin, die ter plaatse overleed. Urenlang bleef het op de N8 aanschuiven met kilometerlange files tot gevolg.

Het ongeval gebeurde iets voor 18 uur zaterdagavond. Een 29-jarige vrouw, gedomicilieerd in Mechelen, maar wonend in Leisele reed na een ziekenhuisbezoek terug naar huis. Op de N8 Iepersesteenweg, ter hoogte van de Tarwestraat net voorbije het viaduct van de E40 Jabbeke-Duinkerke, ging de wagen Ford Fiësta van de vrouw, volgens de verkeersdeskundige van het parket, aan het slippen, toen een andere bestuurder een bruusk inhaalmanoeuvre uitvoerde. De 29-jarige vrouw verloor de controle over haar wagen, die aan het tollen ging en frontaal in aanrijding kwam met de Ford Focus van de 71-jarige Thérèse Ferret uit het Franse Halluin, vlakbij Wattrelo. Niettegenstaande de enorme drukte op de N8 heeft zich totnogtoe geen enkele getuige bij de politie gemeld. Toch moet de klap enorm geweest zijn. Het motorblok van de Ford Fiësta, die door de klap in de tegenovergestelde richting terechtkwam, werd uit de wagen gegooid. De bestuurster kwam er met lichtere verwondingen van af. Maar in de rode aangereden Ford bleef Thérèse Ferret gekneld achter in het totaal verwrongen autowrak. Niettegenstaande langdurige pogingen haar te bevrijden en te reanimeren, overleed de vrouw ter plaatse.

Het parket in Veurne is hardnekkig op zoek naar getuigen van het ongeval, teneinde na te gaan wie de derde bestuurder is.

  • Getuigen kunnen zich melden bij de lokale politie Spoorkin op tel. 058-33.22.11.