Een 21-jarige jongeman uit Wevelgem heeft vrijdagavond in Kortrijk enkele agenten van de politiezone Vlas aangevallen. Twee agenten kregen klappen en zijn enige tijd arbeidsongeschikt. De onderzoeksrechter heeft de wildeman aangehouden.

Wat Kenny W. vrijdagavond even na middernacht bezield heeft, is niet duidelijk. Het begon allemaal op het Stationsplein, waar hij volgens de politie zonder enige aanwijsbare reden afstapte op een koppeltje en de man een slag toediende.

Op dat moment passeerde Peter Vancoillie, de dienstdoende officier van de politiezone Vlas. Hij bracht een verdwenen meisje naar huis terug en zag wat gebeurde. Hij wilde tussenbeide komen, maar kreeg een klap in het gezicht en viel op de grond.

Er kwam een patrouille bij die in de buurt was. Kenny W. had even geprobeerd de biezen te nemen, maar een getuige had de wildeman kunnen klemrijden met zijn motor.

De extra agenten hadden het evenmin onder de markt. Inspecteur Laurent Libeert kreeg enkele klappen. Ook hij zou enkele dagen arbeidsongeschikt zijn. Erger was het gesteld met zijn overste, die naar het ziekenhuis werd gebracht en voor langere tijd buiten strijd zal zijn.