De 61-jarige Eric De Grande verloor vrijdagavond het leven na een verkeersongeval op de fiets. In de omgeving van de Poelberg werd de Tieltenaar uit de Deinzesteenweg 21B gegrepen door een personenwagen. De bestuurder bleek onder invloed.

De auto, bestuurd door A.D. uit Izegem, ging vrijdag omstreeks 21 uur in de Putterijstraat uit de bocht en week naar de linkerkant van de rijweg uit. Daar reed hij Eric De Grande aan, die met de fiets uit de tegenovergestelde richting kwam. De 61-jarige Tieltenaar werd opgeschept en kwam naast de weg tegen een haag terecht. Onder begeleiding van een medische urgentieploeg werd de fietser in kritieke toestand weggevoerd naar het Heilig-Hartziekenhuis in Roeselare. Hij overleed nog dezelfde avond.

De Izegemse automobilist A.D. legde een positieve alcoholtest af. In opdracht van het parket werd zijn rijbewijs voor alvast vijftien dagen ingetrokken.

Samen met de federale politie onderzocht een verkeersdeskundige uit Gent de omstandigheden van het drama. De landelijke Putterijstraat bezit weinig straatverlichting. De Tieltse brandweer werd opgetrommeld om ter plaatse voor meer verlichting te zorgen. De plek van de tragedie bleef bijna vier uren afgesloten voor alle verkeer.

Eric De Grande werd op 2 mei 1942 geboren. De vader van een 25-jarige dochter was gehuwd met Monique Bruwier. (HWR, FM)