Zaterdagavond omstreeks 22 uur kwam een luchtballon terecht op een paal met elektriciteitskabels. Met twee personen aan boord was de ballon opgestegen in Deerlijk en gevaren tot in Meulebeke. Daar ondervond de ballonvaarder een zeebries, waardoor hij besloot om zijn ballon aan de grond te zetten. Een braakliggende akker in de Krekelstraat op de grens tussen Meulebeke en Ingelmunster leek hem een geschikte landingsplaats. Toen de mand goed en wel aan de grond stond, zwiepte een windvlaag de nog met warme lucht gevulde ballon tegen een elektriciteitspaal.

De tegen elkaar slaande kabels zorgden meteen voor kortsluiting en vuurwerk en enkele leidingen werden afgerukt. De brandweer van Ingelmunster rukte uit en zette de straat af. ,,De afgerukte kabels zijn gevaarlijk voor passanten'', aldus brandweercommandant Marino Holvoet. Ook toen de brandweer poogde om de ballon te verwijderen, kwam er weer kortsluiting tot stand. Er zat niets anders op dan de straat zonder elektriciteit te zetten.

De ballonvaarder en passagier kwamen er met de schrik van af. De ballon vertoont een paar schroeivlekken, die evenwel makkelijk hersteld kunnen worden.