Brandweer Sint-Truiden werd gistermiddag opgeroepen voor een brand in een ijzerwarenhandel in Sint-Truiden. Het vuur was amper onder controle toen vanuit Nieuwerkerken een nieuwe brandmelding volgde.

De bewoonster van een woning langs de Diestersteenweg in Nieuwerkerken liep gistermiddag brandwonden op nadat in haar keuken vuur uitbrak. De brand ontstond toen het slachtoffer in een achterkeuken bezig was met wafels te bakken. Op een gegeven moment ging in een ander lokaal van de woning de telefoon. Het wafelijzer raakte overhit en er ontstond brand in de achterkeuken.

De vrouw behield haar koelbloedigheid en slaagde er in met een natte dweil de vlammen te doven zodat de brandweer enkel nog moest nablussen. R. Motmans had tijdens het blussen brandwonden opgelopen aan haar handen en raakte licht door de rook bevangen. Zij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Sint-Truiden. De brandschade bleef beperkt tot de achterkeuken, maar er is rookschade in de hele woning.


Brand in ijzerwarenhandel
Toen de brandmelding vanuit Nieuwerkerken binnenliep was brandweer Sint- Truiden op de terugweg van een brandinterventie in Sint-Truiden. Vlak na de middag brak daar brand uit bij ijzerwaren Pierard in de Rellestraat. Het vuur was ontstaan aan de verwarming in het vals plafond. De brand was snel onder controle, maar een paar honderden vierkante meters winkel waren op dat moment al gevuld met een dichte rook. Brandweer Sint-Truiden zette een rookverdrijver in. De schade blijft aanzienlijk. Bij deze brand raakte niemand gewond.