De verantwoordelijken van Radio RGR en Radio Scoplia moesten zich gisteren voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor illegale uitzendingen. De procureur eist een boete van 1.000 euro. ,,Er is geen sprake van illegale uitzendingen. Het gaat over een straalverbinding die niemand kon ontvangen'', aldus Marc Holemans van RGR.

De correctionele rechtbank kreeg gisteren de regionale radiozenders over de vloer. Zowel Radio RGR als Radio Scoplia moesten zich verantwoorden voor zogenaamd illegale uitzendingen. Volgens het Parket maakten de zenders gebruik van niet toegelaten frequenties. De procureur vorderde een boete van duizend euro voor de verantwoordelijken van de radiozenders. Ook de leveranciers van de apparatuur stonden terecht. Zij riskeren een boete van 2.000 euro.

Marc Holemans van Radio RGR vindt dat het gerecht de feiten heeft opgeblazen. ,,Van illegale uitzendingen is helemaal geen sprake. Het gaat om een straalverbinding, tussen een zendmast in Leuven naar onze studio in Wijgmaal, die niemand kon ontvangen. We hadden zo'n verbinding besteld, maar die kon niet meteen geleverd worden. Daarom kregen we van de leverancier een voorlopige verbinding, maar die bleek achteraf niet in orde te zijn met vergunningen. Vervolgens werd de apparatuur in beslag genomen.''

De leverancier ontkent echter dat er een illegale verbinding werd geleverd. ,,De leverancier wil inderdaad niet toegeven dat hij een illegale straalverbinding heeft geplaatst. De vergunning was echter niet afgeleverd, bleek een tijdje later. Trouwens, wij kunnen facturen voorleggen voor die voorlopige straalverbinding'', besluit Holemans. De rechtbank spreekt zich op 4 februari uit in deze zaak.