De Grimbergenaren krijgen voor ruim 6,7 miljoen euro een nieuw zwembad. Het voorontwerp voor het gebouw dat wordt opgetrokken aan de Ringlaan, vlakbij het vroegere zwembad, zal 450 vierkante meter groot zijn. Naast een klein en een groot bad komt er ook een recreatiebad en een thermenzone met borrelbad, sauna en Turks bad.

,,We hebben ons oor te luisteren gelegd bij tal van verenigingen, politieke verantwoordelijken en de toekomstige gebruikers. Het resultaat is een bad dat een zeer grote groep gebruikers kan aantrekken'', licht burgemeester Eddy Willems de plannen toe.

,,We hebben met drie verschillende groepen rekeningen gehouden'', vult schepen van sport Tom Mensalt aan. ,,Competitiezwemmers krijgen een bad dat aan de richtlijnen van de Koninklijke Belgische Zwembadbond voldoet, met zes banen van 25

meter lang en telkens 1,75

meter breed. Gezinnen met kinderen zullen er ook terechtkunnen en jongeren kunnen er gebruik maken van de recreatiezone.''

Om het geheel nog aantrekkelijker te maken, wordt in het ontwerp ook een thermengedeelte voorzien met borrelbad, Turks bad en sauna.


Toegankelijk voor mindervaliden
,,Het bad wordt ook toegankelijk voor mindervaliden die aangepaste kleedhokjes ter beschikking krijgen'', aldus burgemeester Willems. ,,Grimbergen is een van de weinige gemeenten die het vandaag aandurft om een nieuw zwembad te bouwen. Andere gemeenten renoveren het bestaande bad of sluiten simpelweg en verwijzen de gebruikers door naar andere gemeenten.''

,,Zowel voor de vele scholen als voor de zwemclub en de waterpolovereniging is het noodzakelijk dat er in Grimbergen een nieuw zwembad komt'', aldus nog de burgervader. Voor de bouw van het bad wordt roestvrij staal gebruikt, wat een minimum aan onderhoud vereist.

De kosten voor het project worden geraamd op ruim 6,7 miljoen euro. Een deel van dat bedrag wil de gemeente halen uit de verkoop van het oude, vlakbijgelegen zwembad.