Muziekuitgever JP Van startte op het internet met een Cuba-forum. Wie een trip plant naar dit eiland in de Caraïben kan hier terecht voor informatie en wie ervan terugkeert kan er zijn ervaringen op kwijt. JP Van heeft zelf zijn hart aan Cuba verloren. Binnenkort verschijnt de vijfde verzamelcd Cubamania met allerlei vrolijke deuntjes uit het land van Fidel Castro.

  • Vanwaar de idee voor een Cuba-forum?
  • JP Van: ,,Cuba is een uniek land. Wie er eens was, gaat er graag terug. Als muziekuitgever ben ik vooral gefascineerd door de hoeveelheid aan goede groepjes die er toffe muziek maken. Ondertussen ben ik zelf al vijf keer in het land geweest. Ik heb er heel wat meegemaakt en wilde mijn ervaringen graag delen. Wat van van anderen opsteken is altijd mooi meegenomen''.

  • Je bent pas terug uit Cuba. Wat bracht je deze keer mee om binnenkort het publiek op festivals te verbazen?
  • ,,Voor het komend seizoen haal ik opnieuw La Banda naar Europa, een Cubaanse groep die zijn sporen op heel wat evenementen heeft verdiend. Daarnaast kon ik ook Rey Cambrera strikken, de gitarist die nog met de Buena Vista Social Club speelde. Net als vorige seizoenen wil in Europa zo'n 500 optredens kwijt. In mei, juli en augustus komen de Cubanen naar België. Vorig jaar alleen al traden ze in ons land 400 keer op''

  • En de nieuwe Cubamania-cd?
  • Tijdens mijn laatste reis kon ik in Cuba ook voldoende nieuw talent vinden in Havanna en Trinidad voor de vijfde Cubamania-cd, een compilatie met Cubaanse muziek. Salsa en andere genres zitten bij nog steeds in de lift. Voor de Cubaanse muzikanten gaat een nieuwe wereld open door naambekendheid in Europa. Deze nieuwe cd komt eind mei uit''.

  • Op het Cuba-forum kan men geraken via www.jpvan.be.