Het visverbod op de pier en golfbrekers dat Blankenberge wil instellen, stuit op veel verzet. Daar voerde de meerderheid het agendapunt van de agenda af. ,,Het college zal de maatregel herbekijken en afzwakken'', zegt burgemeester Ludo Monset.

Het visverbod voor lijnvissers dat het stadsbestuur bij politieverordening wilde opleggen, stuitte op heel wat kritiek bij de vissers. Het betekende een totaal visverbod op de pier en golfbrekers binnen de bewaakte zone van 15 tot 30 juni en van 1 tot 30 september telkens van 10 tot 19 uur. Verder was er ook een verbod opgelegd van 1 juli tot 31 augustus.

Het stadsbestuur wilde met het visverbod maatregelen nemen om de veiligheid van baders en surfers te garanderen. De VLD-CD&V meerderheid heeft het agendapunt afgevoerd naar een volgende gemeenteraad.

Burgemeester Monset: ,,Met deze maatregel wilde het stadsbestuur net met een kanon op een mug schieten. Het visverbod zal niet meer van kracht zijn voor de golfbrekers in de bewaakte badzones. In die zones hebben zich nog geen incidenten voorgedaan. Er zijn er nog geen noemenswaardige ongelukken gebeurd met golfsurfers rond de pier''.

Wat het stadsbestuur wel kopzorgen bezorgt, is de veiligheid van de wandelaars op de pier. ,,Sedert de renovatiewerken is de promenade in zee een trekpleister geworden voor duizenden toeristen. Vooral tijdens het inwerpen van het lokaas gebeurt dit door de visser met een enorme kracht. Het is op dat moment dat een verstrooide wandelaars door een vishaak kan worden getroffen'', zegt Monset. ,,Het stadsbestuur zal in overleg met politie en eventueel vissers het reglement verder uitwerken''.