De Ninoofsesteenweg of N8 is al meermaals een gevaarlijke weg gebleken. Ninove wil dat dat verandert en vroeg daarom twee flits- en roodlichtcamera's aan. Ook een betonnen middenberm die de vier rijstroken effectief in 2x2 stroken moet scheiden, staat op het verlanglijstje.

,,Die weg is eigenlijk een aaneenschakeling van zwarte punten'', zegt verkeersdeskundige Geert De Bisschop. ,,De maximum toegelaten snelheid is er al teruggebracht naar 70 km per uur, maar we willen nog meer maatregelen nemen om de weg veiliger te maken. Zo vroegen we roodlicht- en flitscamera's aan'', zegt hij. Waar de N8 op Vlaams-Brabants grondgebied loopt, staan er al zo'n camera's en net daarom vindt De Bisschop het belangrijk dat die er ook in Ninove komen. ,,Bestuurders denken dat ze vrij spel hebben als ze eenmaal op Ninoofs grondgebied zijn. Ze weten dat hier geen camera's staan en duwen wat harder op het gaspedaal. Zo krijgt deze weg natuurlijk een kwalijke reputatie.''

Wanneer de camera's er komen, is nog niet duidelijk. Eerst moet de afdeling Wegen en Verkeer haar goedkeuring geven. Dat geldt ook voor de middenberm die Ninove in de toekomst wil aanleggen. ,,Op het gedeelte van de N8 waar er 2x2 rijstroken zijn, gebeuren dikwijls ongevallen door plotse terugkeerbewegingen van bestuurders die de andere richting uitwillen'', zegt De Bisschop. Door een middenberm moeten die gevaarlijke manoeuvres onmogelijk worden. De aanleg daarvan wordt echter nog bestudeerd en is dus nog niet definitief.