Schepen Bert Meulemans wil automobilisten die de zogenaamde rode rem schaamteloos negeren, hard aanpakken. ,,Meer controles en een zware asverschuiving zijn absoluut noodzakelijk'', zegt de schepen kordaat.

Schepen Meulemans is de schaamteloze overtredingen beu. Net zoals vele anderen, en niet in het minst het personeel en de kinderen van Vrije Basisschool, wil hij concrete acties ondernemen om de overtreders op andere gedachten te brengen.


Boeten
,,Ik weet maar al te goed dat sommige automobilisten dat rode licht simpelweg negeren. Spijtig genoeg hebben we tot op heden niemand op heterdaad kunnen betrappen, maar we blijven controles houden. Natuurlijk is het onmogelijk om 24 uur op 24 agenten te plaatsen aan het licht. De overtreders zullen echter niet altijd door de mazen van het net kunnen glippen. Wie gepakt wordt, zal boeten'', zegt Bert Meulemans.

Politiecontroles zijn echter niet voldoende omdat de baan door het brede zicht uitnodigt tot hoge snelheden. Infrastructurele aanpassingen dringen zich dus op.


Zicht breken
,,Op langere termijn wil ik een zware asverschuiving realiseren die het zicht van de automobilisten beperkt. Het zicht breken is immers noodzakelijk om automobilisten aan te zetten minder snel te rijden en de zogenaamde rode rem niet te negeren.''

Eerder was er sprake van een bord ,u rijdt te snel', maar dat idee kan rekenen op enige onverdeeldheid binnen de verkeerscommissie. ,,Zo'n bord is duur en het gewenningseffect is groot. Niemand trekt zich na enkele weken nog iets aan van de boodschap. Een asverschuiving lijkt me beter. Eind deze maand ga ik dat voorstel voorleggen aan de Verkeerscommissie. Hopelijk kunnen we dan snel werk maken van de gevaarlijke situatie'', besluit schepen Meulemans.