Ondanks de povere uitslag van zijn favoriete club maakte de 18 -jarige Tom Mariën uit Berlaar zondag een unieke dag mee met Kon. Lierse SK. Tom is leukemiepatiënt. Aan de organisatie Maka-a-Wish Foundation zei hij dat het zijn grote wens was om een dag met de spelers van zijn club mee te maken. En zijn droom werd werkelijkheid. Hij mocht samen met Ludo Dielis de aftrap geven van de wedstrijd tegen Beveren.

,,Een jaar geleden ging naar de dokter met hoofd- en nekpijn. Na onderzoek stelden de specialisten leukemie vast. Ik moest een beenmergtransplantatie ondergaan. Na vier maanden ziekenhuis in Leuven ben ik sinds twee weken weer thuis'', vertelt Tom.

Zijn zus Kim werd al twee keer getroffen door lymfenklierkanker. ,,Via haar leerde ik de Make-a-Wish Foundation kennen. Zij kon via de organisatie kon zij haar favoriete groep, de Ierse boysband Boyzone, ontmoeten.

Tom zelf is al zo'n vier jaar hevig supporter van Lierse. ,,Ik ben lid vn de supportersclub Nooit wanhopen in Berlaar-Heikant'', vertelt hij ,,Dat is zondag de aftrap mocht geven was voor mij een complete verrassing. En dat dat nog eens samen met biljartmonument Ludo Dielis mocht, maakte het feest compleet. Sofie Claes van Lierse bleef de hele dag bij mij en zorgde er ook voor dat ik spelers als Patrick Deman en Kristof Imschoot kon ontmoeten''. Een voetbalshirtje en voetbal met de handtekeningen van alle spelers waren de kers op de taart. Tom studeert communicatiebeheer aan de HAM-hogeschool in Mechelen maar door zijn ziekte is het hele schooljaar om zeep. Toch hoopt hij na de krokusvakantie weer naar school te kunnen.