Het gerecht sloot vorige week het onderzoek rond de dood van Louis Francotte (61) uit Meerhout af. Het parket blijft bij zijn stelling dat Joseph S. (40) uit geel zijn schoonvader om het leven bracht.

Een vreemd ongeval op de Retieseweg op 23 juni in Geel lag aan de basis van het moordonderzoek. In een gekantelde auto trof de politie Francotte dood aan. De chauffeur, zijn schoonzoon Joseph S., was na het ongeval op de vlucht geslagen. Hij werd later opgepakt in een kroeg. Hij had 0,75 promille alcohol in zijn bloed.

De speurders achterhaalden snel dat Joseph S. het ongeval in scène zette om de gruwelijke waarheid te verbergen. Het parket gaat er vanuit dat Louis Fancotte en Joseph^S. het de avond voor het ongeval aan de stok kregen in de woning van het slachtoffer aan Genepas in Meerhout. Tijdens de schermutseling zou de Gelenaar zijn schoonvader hebben gewurgd.

S. houdt vol dat het slachtoffer bij het ongeval om het leven kwam. Hij zegt ook dat zijn schoonvader de auto bestuurde. Een verkeersdeskundige achterhaalde dat de bejaarde man onmogelijke achter het stuur kon zitten. In de passagiersruimte lag een pantoffel van het slachtoffer. Bovendien stonden er voetafdrukken van de dader op de binnenbekleding van het dak van het voertuig.

Na de lijkschouwing concludeerde de wetsgeneesheer dat Francotte al overleden was voor het duo met de auto vertrok. Het parket handhaaft de betichting van doodslag. Ze maakt het dossier wellicht volgende maand over aan het parket generaal in Antwerpen. Die vraagt de Kamer van Inbeschuldigingstelling vermoedelijk de zaak naar het hof van assisen te verwijzen.

(IMA)