,,Bij het bouwen van de appartementen is een deel van de muur ingestort. De scheidingsmuur wordt volledig afgebroken en helemaal opnieuw gebouwd, zodat Rita Tyvaert haar privacy terug krijgt. Indien nodig, laat ik de muur schilderen in het kleur dat zij wil. Ik weet niet waarover Tyvaert zich druk maakt, maar ze heeft zich schriftelijk met deze manier van werken akkoord verklaard'', reageert schepen Eddy Vansteenkiste.

,,Ik beken dat ik een bouwovertreding heb begaan. De bouwwerken zijn stilgelegd en nu is er op naam van mijn dochter Marie een nieuwe bouwvergunning aangevraagd. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 28 januari. Ik heb inderdaad teveel beton gegoten. Maar met het nieuwe dossier is Rita Tyvaert zeker dat ze een nieuwe scheidingsmuur krijgt. De bouw ervan is expliciet voorzien in het nieuwe dossier. Overigens wist ze dat al, want ze heeft reeds een jaar terug een document ondertekend, waarin er sprake is van de bouw van een nieuwe muur,'' aldus schepen Vansteenkiste.

,,In diezelfde overeenkomst krijgt ze ook de herstelling van haar schoorsteen gratis aangeboden en zal haar uitzicht door haar zoldervenster niet belemmerd worden. Ik vraag mij af of Rita Tyvaert geen spoken ziet. Nu doet ze moeilijk over de bouw van een elektriciteitscabine naast de garages, alhoewel zij bij het opmaken van het plan daarmee akkoord was. Ook hier heeft zij op 14 januari van vorig jaar haar handtekening voor akkoord geplaatst'', besluit Marie Vansteenkiste. (KRV)