Van bij het begin stelde Brugge 2002 dat gastvrijheid een van de zeven hoofdthema's zou worden. Nu we op minder dan een maand van de start van het Culturele Jaar staan, wil Brugge 2002 en ook het stadsbestuur de puntjes op de i zetten. Zo wordt onder meer gezorgd voor twee bijkomende en tijdelijke randparkings.

Brugge 2002 heeft de kaap van de 100.000 verkochte tickets inmiddels gerond. Hoeveel mensen het evenement precies zullen bezoeken, is nog koffiedik kijken.

Burgemeester Patrick Moenaert wou zich ook niet vastpinnen op hoeveel bezoekers Brugge dit jaar zullen bezoeken. Hij zei dat zowel het stadsbestuur als Brugge 2002 er alles willen aan doen om die bezoekers zo gastvrij mogelijk te ontvangen. Vandaar de randparkings.

Burgemeester Moenaert: ,,De tentoonstelling Besloten wereld, Open boeken vindt plaats in het Groot-Seminarie. Aansluitend daarbij wordt vanaf 16 augustus tot 17 november op de terreinen van Structo langs de Noorweegse kaai een parking aangelegd voor 500 wagens. Op de terreinen van de hogeschool KHBO in Sint-Michiels komt van 20 februari tot 15 november een parking met een capaciteit van 850 wagens. De parkeerplaatsen op deze terreinen zullen netjes worden afgebakend en zijn toegankelijk via een betonnen strook. Op deze parking gaat men ook sanitaire voorzieningen plaatsen.''

,,Op beide parkings komt ook een loket voor de ticketverkoop van De Lijn. Brugge 2002 gaat de parkings verlichten en feestelijk aankleden. Tussen 9 en 19 uur zullen er om het kwartier pendelbussen heen en weer rijden.''


Dagkaart
Van de parking Structo rijden bussen naar de expo in het Groot-Seminarie. Van de parking KHBO rijden bussen naar 't Zand en dus de Brugge 2002-infobalie.

De prijs, inclusief parking en busrit heen en terug naar 't Zand of de expo bedraagt 2,50 euro (100 frank). Er wordt ook een dagkaart in omloop gebracht. Die kost 4 euro (160 frank) en daaarmee kun je als bezoeker de hele dag in de stad reizen met het openbaar vervoer. Naar analogie met Euro 2000 wordt ook een duidelijke en overzichtelijke bewegwijzering uitgestippeld naar de diverse parkings.

,,Naast het opzet van randparkings plant De Lijn ook extra openbaar vervoer en naar opvallende evenementen, onder meer Sail 2002 en -- onder voorbehoud -- Kaapstad en Octopus. Voor bussen is er de busparking aan het Kanaaleiland, dat momenteel volledig heraangelegd wordt'', aldus nog Moenaert.