Bankdirecteur Bernard Langedock begrijpt niet hoe zijn auto gestolen kon worden zonder dat iemand dat zag. Een half jaar geleden werd in zijn woning bij een inbraak een belangrijke geldsom gestolen en tien jaar geleden gebeurde dat ook al eens. ,,In geen enkele van die gevallen werden de daders gevat en ook nooit zag ik iets van de buit terug'', sakkert Bernard Langedock, die ook officier is bij de vrijwillige brandweer van Wevelgem.

De autodiefstal dateert van vorige week woensdag. ,,Zodra ik vermoedde dat ook nu de daders niet zouden worden gevat, dacht ik dat een relaas in de krant misschien getuigen van de autodiefstal zou kunnen opleveren. De kans is klein, maar men weet nooit'', zegt Bernard Langedock zuchtend.

,,Woensdagmorgen was ik iets na 8 uur in mijn kantoor aan de Lode De Boningestraat. Ik parkeerde zoals gewoonlijk mijn auto op het parkeerterrein naast de kerk. Vanuit mijn bureau kan ik de laatste twee van de zeven parkeerplaatsen zien. Iets voor 9 uur stond ik recht en keek naar buiten. Op de plek waar ik mijn auto stalde, stond een ander voertuig: een blauwe personenwagen. Eerst twijfelde ik en dacht een ogenblik dat ik mijn auto op een van de parkeerplaatsen gezet had die ik vanuit mijn bureau niet kan zien. Daarom ging ik ook tot aan de deur kijken. Nergens was nog een spoor van mijn voertuig...''


Centrum
Op de plek waar zijn voertuig stond, was niet het minste glas te bespeuren. Er werd dus zeker geen ruit ingeslagen.

,,Mijn Audi 80 stond eigenlijk in het centrum van de gemeente, waar tussen 8 en 9 uur standvastig mensen voorbijrijden, -fietsen en -stappen. Het kan toch bijna niet dat er niemand iets heeft gezien. Mijn auto is in Wevelgem nochtans goed bekend. Als ik ergens ben geweest, zeggen mensen me achteraf dat ze mijn auto hier of daar hebben zien staan. Nu heeft er dus niemand iets gezien. Misschien herinnert zich nu wél iemand iets. Daarom durf ik te vragen dat eventuele getuigen zich bekend zouden maken.''

Het gestolen voertuig is een Audi 80 uit 1994. Naast de nummerplaat -- ATV 129 -- hangt een zelfklever van de brandweer. ,,Het is dus zeker geen nieuwe auto meer maar voor mij was die nog heel goed'', aldus Bernard Langedock.

Ook de inbraken in zijn woning aan de Groenestraat werden nooit opgehelderd. ,,Daarbij werd niet alleen veel geld gestolen maar ook heel wat schade aangericht. Ik begin het echt beu te worden'', besluit Bernard Langedock.

Wie Bernard Langedock kan helpen bij de opheldering van de autodiefstal, kan terecht in diens kantoor aan de Lode de Boningestraat 5 in Wevelgem (tel.: 056-41.58.12).