VLOERZEGEM

Zondagavond braken dieven binnen in de woning van het echtpaar Leemans-Ritserveldt, Aalstsesteenweg 102. De dieven sloten moeder en dochter in het toilet op terwijl ze de woning doorzochten.

Het opvallende huis is recent gebouwd, in Spaanse stijl, en bevindt zich langs de drukke Aalstsesteenweg. Lieven Leemans verblijft momenteel in het ziekenhuis, tijdens de inbraak waren enkel zijn vrouw Katrien Ritserveldt en dochtertje Layla thuis. Die werden met de dieven geconfronteerd nadat die zich via een raam toegang tot de woning hadden verschaft.

Het gaat om drie mannen, bivakmuts over het hoofd en zwarte cape om. De dieven waren zwaarbewapend want twee inbrekers hadden revolvers, de andere droeg een geweer. Het trio bedreigde de twee bewoners in het Frans en sloot ze op in het toilet. De dieven doorzochten daarna gans de woning maar hun buit was gering: enkel wat geld en juwelen namen ze mee.

Toen alles weer rustig werd in huis en de opgesloten moeder en dochter ervan overtuigd waren dat de inbrekers vertrokken waren, begonnen zij om hulp te roepen. Een buurman hoorde de hulpkreten en schakelde de Geraardsbergse politie in. Die kwam de bewoners bevrijden. Het parket van Oudenaarde werd ingeschakeld. Dit vermoedt dat de dieven zich van woning vergist hebben omdat de buit in verhouding tot de ingezette middelen en de brutale manier van optreden toch klein was. (JLI)