Ik wil een modellenbureau waarbij eerlijkheid bovenaan staat. Ik heb in het verleden te vaak gezien dat modellen en mannequins uitgeperst en misbruikt worden. Dat zegt Luc Minne, voorzitter van veiligheidsgroep Traffic-Center Aalter-Beernem. Afgelopen weekend stelde hij zijn modellenbureau Eyeful voor.

De man organiseert al jaren miss-verkiezingen en wil zich nu nog meer tussen het vrouwelijk schoon nestelen. Hij levert modellen, hostessen en mannequins.

,,Het idee van een eigen modellenbureau speelt al jaren in mijn hoofd'', zegt Luc Minne. ,,In het circuit van de miss-verkiezingen zie ik regelmatig modellen en hostessen aan het werk. Ik heb ook gezien dat veel uitbaters van die bureaus het niet goed menen met hun meisjes. Ze willen vlug wat poen scheppen en denken niet in functie van de meisjes en jongens waarmee ze werken. Ik wil vooral eerlijk zijn. Zowel met mijn meisjes als met de klanten. Alleen zo kan je op lange termijn werken en denken.

Ik weet dat er al honderden modellenbureau's zijn, maar er zijn ook honderden bakkers en beenhouwers. Wij willen ons onderscheiden door alles tot in de puntjes te verzorgen. Zo sta ik er bijvoorbeeld op dat al mijn hostessen op z'n minst tweetalig zijn. Het kan niet dat je op een beurs een meisje aanspreekt in een vreemde taal en dat die er geen woord van begrijpt.''


Lof
Eyeful is de vertaling van ongedwongen blik. Minne koos de naam na een lange brainstorm. Hij zocht een naam die internationaal klonk en die de nodige klasse uitstraalde. Met de naam kan ook een aantrekkelijk logo ontwikkeld worden.

De modellen zijn alvast vol lof over Luc Minne. ,,Ik werk nu al een jaar met Luc samen en hij is echt voor honderd procent te vertrouwen'', zegt de knappe Katia Van Der Sijpt. ,,Bij andere bureau's is het al verkeerd gelopen. Maar Luc is gewoon de eerlijkheid zelve. En dat is belangrijk voor een model. Wij weten dat wij ons nergens zorgen moeten over maken en dat stralen wij dan ook uit op het podium.''

Minne houdt ervan om met mooie vrouwen te werken. ,,Ik mag aan alles komen, behalve aan de meisjes waarmee ik werk'', stelt Minne voor zichzelf. ,,Anders zou ik het echt niet lang volhouden. Ik doe dit gewoon omdat ik het graag doe en er heel wat voldoening uit haal. Het doet vooral deugd als een tevreden klant terugbelt voor een nieuwe boeking. Dan weet ik dat ik juist bezig ben'', besluit Minne.

  • Info over Eyeful is te vinden op www.eyeful.yucom.be of op het nummer 0475-87.51.53.