Er komt geen bouwvergunning voor het kantorenproject op de site van het eerste Huis van de Toekomst in Vilvoorde. Dat heeft Vlaams minister voor Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (VLD) beslist. Het project omvatte de bouw van drie kantoorgebouwen, samen goed voor zo'n 15.000 vierkante meter, rond het te renoveren Huis van de Toekomst. De minister heeft de vergunning geweigerd ondanks positief advies van de provinciale deputatie.

De VLD-Vilvoorde, bij monde van ex-burgemeester Willy Cortois, vindt het weigeringsbesluit van minister Dirk Van Mechelen ,,terecht''. ,,Het huidige Huis van de Toekomst bevindt zich in een woongebied en paalt aan een woonomgeving met een landelijk karakter. Heel het project staat haaks op de kleinschalige ontwikkeling langs de Romeinsesteenweg en de geplande residentiële wijken langs de Indringingsweg'', aldus nog Cortois.

Het blauwe kamerlid en oppositielid in de Vilvoordse gemeenteraad vindt het verder ,,opvallend dat voor een project van dergelijke omvang geen openbaar onderzoek werd georganiseerd door de provincie Vlaams-Brabant, die heel het complex, na de weigering van het stadsbestuur in 2000, wel zag zitten.''

Het nieuw kantorencomplex zou volgens de tegenstanders voor een grote toename van het autoverkeer zorgen in de wijken Kassei en Koningslo. Vilvoords burgemeester Jean-Luc Dehaene was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. (PDA)