Een bende jongeren is gisterenochtend binnengedrongen in twee winkels in het Zellikse centrum. Ze grepen wat ze konden in de Selfservice Theo en de krantenwinkel van Jean Willems. De daders konden ontsnappen. Er is ook op andere plaatsen ingebroken in Zellik.

De daders drongen de selfservice van Jeanine Van Belle binnen langs de achterkant aan de Van Malderstraat. Ze forceerden enkele deuren. De jongeren grepen de kassa en trokken zelfs de elektrische draad stuk. De daders verdwenen met alle fardes sigaretten, telefoonkaarten, enkel geld en de volledige kassa.

,,We zagen dat er ingebroken was toen we de winkel wilden openen. Een mens kan er eens mee lachen maar als je het hier allemaal over hoop ziet liggen. Ze trokken zelfs de draad van de stekker van de kassa los. De bakkersgast kwam om 3.45 uur langs met brood en toen was het al gebeurd'', zegt Jeanine Van Belle van de zelfbedieningszaak. ,,Het is de eerste inbraak sinds we de zaak 33 jaar geleden openden. Af en toe zijn er wel klein winkeldiefstallen als de winkel open is. Vorige week is er nog ingebroken in twee appartementen en in een kapsalon'', weet Jeanine Van Belle.

Vermoedelijk trokken de daders van de selfservice onmiddellijk naar de krantenwinkel van Jean Michel Willems. Een kwajongen sloeg het dubbel glas van de ingangsdeur stuk. De bende sprong in de zaak en begon met haar rooftocht. Plots ging de alarmsirene af. De daders pakten snel de kassa, sigaretten, loterijbriefjes en snoepgoed mee. Ze liepen naar de Laarbeeklaan. Vermoedelijk sprongen ze in een wagen die in de Frans Timmermansstraat stond. Het spoor van loterijbriefjes en snoepgoed liep tot daar.

,,Ze grabbelden wat ze konden. Ik zag er vier weglopen, want we slapen boven de winkel. Een buur volgde het spoor waardeloze loterijbriefjes tot aan de Frans Timmermansstraat'', zegt J.M. Willems. De uitbater weet zich gesteund door de buren. Een buur kwam zelfs de glasscherven opkuisen. Vorig jaar mislukte nog een overval op zijn zaak die toen werd opengehouden door schoonmoeder. Het alarm joeg de daders op de vlucht. Tien jaar geleden pleegden inbrekers er nog eens een grote kraak maar toen was er nog geen alarminstallatie. (PI)