Na de aanhouding van Stefaan Dupon (38) uit Jonkershove, wordt ook Christian Fobe uit Waardamme internationaal gezocht. Fobe wordt ervan verdacht met Dupon te hebben samengewerkt om tal van beleggers geld afhandig te maken, dat ze via vennootschappen versluisden. De beleggers werd tot 7 procent winst beloofd, maar die zagen hun geld niet terug. Niet alleen het parket van Veurne, maar ook dat van Brugge voert onderzoek. Er zijn miljoenen spoorloos. Ook een verzekeringsmaatschappij werd opgelicht.

Interpol heeft het signalement van Christian Fobe wereldwijd verstuurd. De man uit Waardamme wordt internationaal gezocht voor verduistering van miljoenen euro ten nadele van kleine beleggers.

Dupon was bestuurder van de inmiddels failliet verklaarde nv Dupon Immobiliën, maar ook van Eyedentify Europe nv. Christian Fobe was daar de enige medebestuurder. Het bedrijf wilde wereldwijd biometrische beveiligingstoestellen op de markt brengen en had een kapitaal van 1,1 miljoen euro ter beschikking. Eenvierde was afkomstig van Dupon, de rest van Fobe en particuliere beleggers. Met het geld van de beleggers gingen de twee aan het speculeren. Ook een verzekeringsmaatschappij deelde in de klappen. Op die manier zouden de twee miljoenen euro hebben verduisterd.

Dupon zit opgesloten en Fobe wordt gezocht. De onderzoeksrechter in Veurne ontbood ook Luc P., een jeugdvriend van Dupon, wiens bedrijf Jackary Logistics heel wat logistieke steun aan de firma's van Dupon gaf, maar die er -- naar eigen zeggen -- enkel onbetaalde rekeningen aan overhield.

(YNG)