De sportdienst van Ingelmunster organiseert maandag 23 september naar aanleiding van de kermisweek een sportnamiddag voor alle 50-plussers uit de gemeente. Er wordt veel aandacht besteed aan het sportieve aspect, maar achteraf is er ook ruimschoots de tijd om na te kaarten over het gebeuren.

De sporthappening start om 13 uur met ontvangst op het sportstadion in de Bollewerpstraat bij een kop koffie. Na de verwelkoming en de opening worden de activiteiten om 14 uur aangevat. Zo is er een wandeling van 5 tot 7,5 km met tussenin een stop. Er is ook een fietstocht van 32 km, eveneens met een rustpauze.

Wie liever ter plaatse blijft kan opteren voor volkssporten, karabijnschieten en petanque. Na de activiteiten kunnen de senioren hun sportiviteit meten met de 'doe de fit'-test. De test behelst een eenvoudige oefening die na drie minuten een beeld heeft van de conditie.

Om 17.30 uur wordt de seniorendag afgesloten met een gezellig samenzijn. Er wordt een Breugelmaal geserveerd en er is muzikale omlijsting.

Inschrijven kost 9,5 euro alles -- ook de verzekering -- inbegrepen. Wie enkel deelneemt aan de sportactiviteiten betaalt 3 euro.

(FM)

  • Wie meer info wenst kan contact opnemen met de sportdienst op 051-31.39.13 of 0473/70.64.46.