De inwoners van de Schoolstraat in Waarschoot zijn in de wolken nu de herinrichting van hun straat een feit is. De luidruchtige kasseien werden weggenomen en vervangen door tarmac. Dat veroorzaakt veel minder lawaai. De oppositie is wel razend dat het schepencollege de werken liet uitvoeren zonder toestemming van de gemeenteraad.

De kasseien in de Schoolstraat hebben er maar een paar maanden gelegen en werden in augustus weggenomen en vervangen door tarmac. De bewoners reageren opgelucht.

,,Eindelijk kunnen we weer gewoon leven'', zegt één van de bewoonsters in een brief aan het gemeentebestuur. ,,De barsten en scheuren in de gebouwen zullen nu eindelijk tot de verleden tijd behoren. De Schoolstraat was echt onleefbaar geworden. Het verkeer dat over de kasseien reed, zorgde echt voor te veel overlast. En snelheidsremmend waren ze toch niet, dus had het ook geen nut om ze te laten liggen. We kunnen 's nachts in de Schoolstraat eindelijk weer rustig slapen. Onze gezondheid zal er weer op vooruit gaan. Het is geen dag te vroeg'', klinkt het.

De Waarschootse oppositie is niet zo opgezet met de gang van zaken in het dossier van de Schoolstraat. Ze zijn niet tegen de werken, maar wel tegen de manier waarop het dossier afgewerkt werd. De goedkeuring om de werken uit te voeren werd pas in de gemeenteraad van september gevraagd. Toen waren de werken al voltooid.

,,Het klopt dat we normaal eerst naar de gemeenteraad moeten voor we met de werken aanvangen'', geeft burgemeester Ghislain Lippens toe. ,,Maar we hebben besloten dat de noodzaak van de werken deze wet kon breken. Mochten we eerst de goedkeuring van de gemeenteraad gevraagd hebben, dan konden de werken ten vroegste in oktober of november uitgevoerd worden. En dan zouden we verschillende weken verkeershinder gehad hebben tijdens het schooljaar. En daar werd niemand beter van. En als ik de reacties van de bewoners hoor, dan weet ik dat we de juiste beslissing hebben genomen'', vindt burgemeester Ghislain Lippens.