De gemoederen in Sint-Jans-Molenbeek lijken wat oververhit. Het politiecommissariaat aan de Brievendragersstraat werd in twee dagen tijd even veel keer bekogeld met molotovcocktails.

De eerste molotovcocktail werd woensdag op de parking van het commissariaat gegooid. Die ontplofte niet, er ontstond wel vuur, waardoor één politievoertuig licht beschadigd werd.

Donderdagavond was het weer ,prijs', deze keer tegen de gevel van het commissariaat. Deze vloog vlak naast een openstaand raam, waardoor de rook naar binnen trok en het brandalarm in werking trad. Het vuur was snel gedoofd, de schade bleef beperkt tot een zwarte plek op de gevel.

,,Het is niet de eerste keer dat jongeren de politie viseren met molotovcocktails,'' vertelt een woordvoerster van de politie. ,,Vorig jaar werd in dezelfde periode de politie geviseerd op dezelfde manier.''

Zij vermoedt dat, bij dit warme weer, meer mensen buiten komen en dat de gemoederen ietwat verhit zijn op straat.


Voor weerspannigheid naar parket
Politiepatrouilles gaan omzichtig te werk als ze iemand aanspreken. Donderdag werden al acht mensen wegens weerspannigheid tegenover de politie ter beschikking gesteld van het parket. Eén van die acht was een dertiger, de rest zijn jongeren.

Er werden de voorbije dagen meer heethoofden opgepakt. ,,We ervaren meer vijandigheid tegenover onze patrouilles'', geeft de woordvoerster toe. ,,Als de agenten vragen om een wagen te verplaatsen, dan kan dit al voor een incident zorgen. En telkens troepen jongeren samen en omsingelen ze de agenten. De politie is wel getraind om dit soort situaties meester te blijven, de patrouilles reageren dan beter kalm en gereserveerd. Als het moet, grijpen ze uiteraard wel in.''