Met het eind van het schooljaar voor de deur moeten leerlingen van de gemeentelijk basisschool Het Rad in Anderlecht verhuizen. Het heeft gebrand in hun school.

De leerlingen kunnen er geen les meer volgen. Schepen van Onderwijs Walter Vandenbossche kwam gisteren ter plaatse, in de Van Winghenstraat 1. ,,Tijdens dakwerken is een balk beginnen smeulen, waarna het dak vuur vatte'', weet Vandenbossche.

Er waren donderdagavond geen leerlingen meer in de school, maar door het vuur werd één van de twee klaslokalen, vernield. De schade is groot door het bluswater van de brandweer en de rook die in de lokalen hing. De elektrische installatie is eveneens vernield.

Het Rad telt 45 leerlingen. Zij krijgen de laatste dagen van het schooljaar noodgedwongen les in een lokaal dat vrij is in de kleuterschool 150 meter verderop.

,,De gemeente zal er wel alles aan doen om het schooltje tegen september opnieuw te openen,'' besluit Vandenbossche.

Het Rad huist in een art-deco-schoolgebouw waarvoor de Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral) en het wijkcomité vorig jaar een beschermingspetitie hebben ingediend. Daarover is nog geen resultaat bekend. (JHW)