De gemeenschapsbasisschool van Veurne kreeg vrijdag als eerste school de titel Culturele Kinderambassadeur van de EFRC . De European Foundation for the Rights of Children bekroont daarmee de jarenlange inspanningen van de school op (multi)cultureel vlak en de sterke participatie van haar leerlingen in projecten rond kinderrechten.

De EFRC werd drie jaar geleden in Lokeren opgericht door Tim Devolder. De vzw is verantwoordelijk voor het Vlaams Kinderparlement en organiseert ook het populaire Classics for Kids, met bijhorende culturele workshops.

,,Ons doel is niet zozeer toekijken op de kinderrrechten, maar met kinderen rond dat thema samenwerken. Deze school heeft dat goed in de praktijk omgezet'', zegt adviseur Dries Pattyn. Classics for Kids was in februari te gast in de Veurnse gemeenschapsschool in het kader van de culturele 4-daagse.


Europese Kindervlag
,,Deze titel betekent een serieuze waardering'', reageert directeur Ronny Kindt. ,,Wij organiseren al dertien jaar een culturele 14-daagse, waarbij we de kinderen in contact brengen met vreemde culturen en hen het nodige respect aanleren voor andere mensen. Behalve les geven, moet een school haar leerlingen immers ook een brede vorming bijbrengen.''

De titel Cultureel Kinderambassadeur is vastgelegd in een oorkonde die de school een jaar lang mag houden. Voorzitter Tim Devolder en burgemeester Verfaillie reikten ook de bijhorende Europese Kindervlag uit aan directeur Kindt. (MMA)