De Albertschool in de Ooststraat in Oostende gaat definitief dicht. Vandaag, zaterdag 21 juni, is het net opendeurdag in de Albertschool. De school, die in de gouden jaren ruim 4.090 leerlingen telde, heeft er vandaag nog maar 65. Een bewijs dat Oostende nog steeds geen jonge gezinnen aantrekt.

De Albertschool, die in 1908 werd opgericht, sluit na dit schooljaar definitief de deuren. Vandaag zaterdag zet de Albertschool de deuren wijd open. Maar niet meer om leerlingen te lokken, want het wordt eerder een rouwplechtigheid. Sinds 1972 gaat het leerlingenaantal in de voormalige eliteschool sterk bergaf. Vandaag resteren er nog maar 65 van de 400 leerlingen ooit. Vijfenvijftig zouden er volgend jaar verder school lopen, aangevuld met de nieuwkomers. Tien zouden het zesde in een andere school volgen.

Het personeel van de Albertschool werd van de sluiting op de hoogte gebracht en kreeg de verzekering dat ze in een andere instelling van het stedelijk onderwijs aan de slag kan. De kleuterleidster, drie onderwijzers en de adjunct-directeur, die in de school werken, kregen van schepen van Onderwijs Willems de verzekering in een andere school aan de slag te kunnen.

Na de sluiting, die maandagavond beslist wordt in het schepencollege van Oostende, wil schepen Willems er de afdeling Woord van het stedelijk muziekconservatorium onderbrengen. Er werd de jongste jaren heel wat geïnvesteerd in de school, maar blijkbaar trok Oostende-Centrum nog te weinig jonge gezinnen aan om de school overlevingskansen te geven. (YNG)