,,De Oostkouter is één groot sportcomplex geworden met zwembad Palaestra, de sporthal, de turnhal, de voetbalterreinen, het judolokaal, straks ook de duikersclub en nu de uitbreiding van deze prachtige tennisaccommodatie. Zeven buitenterreinen en binnenkort drie binnenterreinen. Zo'n prachtige infrastructuur zal je al ver moeten gaan zoeken'', zegt diensthoofd Sport en Recreatie Luc Van Praet terwijl hij ons door de gravelvlaktes van tennisclub De Witte Kaproenen leidt.

Wat verder liggen de funderingen klaar voor een bijkomende tennishal die wordt geënt op de bestaande hal: tennis zit in de lift, ook in Deinze. De resultaten van onze tennissterren, vooral van Clijsters en Henin, inspireren de Vlaamse jeugd om ook een balletje te slaan: tennisclub De Witte Kaproenen aan de Berkenlaan telt momenteel zo'n driehonderd jeugdspelers. Met de 150 volwassenen erbij behoort de club meteen tot het beperkte kransje van grote tennisverenigingen in de wijde regio.

Om ieder lid trainings- en speelgelegenheid te geven, moet de club vaak uitwijken naar de sporthallen in de deelgemeenten. Vorig jaar besliste de gemeenteraad daarom om een nieuwe tennishal te bouwen en de bestaande hal, vijf jaar geleden door de stad aangekocht van een privé-eigenaar, grondig te renoveren. Er was immers schade door regendoorslag.


Uitbreiden en vernieuwen
,,We breiden de hal niet alleen uit, we vernieuwen ook de leidingen van het sanitair om besmettingen met de legionellabacterie te voorkomen, we plaatsen tevens een zuiniger verwarmingsinstallatie, we vernieuwen de vloerbedekking, we vergroten en herstellen het deels verzakte terras en we monteren een extra zuinige verlichting'', zegt architect Patric Feys.

De nieuwe hal wordt opgetrokken volgens hetzelfde concept: een staalstructuur met daartussen betonnen platen die een esthetische afwerking van gekleurd stucwerk krijgen. De hal is klaar tegen 1 november zodat de indoorruimte, met drie terreinen dan, klaar is voor de wintercampagne. Schepen Warnix Schelstraete besluit: ,,Met deze realisatie erbij is het duidelijk dat we prachtige sportmogelijkheden en bijpassende infrastructuur hebben. De sport leeft in Deinze.''