Dieven hebben in donderdagnacht de tattooshop aan de Geldmunt35 leeggeroofd. ,,Ze hebben de naalden, machines en de verf mee. Ik vermoed dat het om een beginnende tatoeëerder gaat die geen geld heeft om zich te installeren'', zegt een aangeslagen zaakvoerder Serge Van der Beke.

De man is al negen jaar aan de slag als tatoeëerder, eerst in Zele en sinds anderhalf jaar aan de Geldmunt (aan het Gravensteen) op de benedenverdieping van een appartementsgebouw. ,,De inbrekers hebben eerst de buitendeur geforceerd en daarna de binnendeuren om in de werkruimte te geraken. Ze waren duidelijk op zoek naar mijn materiaal. In de winkel staan vijfhonderd cd's en die hebben ze onaangeroerd gelaten.''

,,Alle machines, de verf, pas gesoldeerde naalden, spiegels en dergelijke zijn verdwenen. Dat materiaal is geselecteerd en genummerd. Dus voor verkoop kun je daar niets mee aanvangen. Het moet een beginnende tatoeëerder zijn die geen middelen heeft om zich materiaal aan te schaffen. Ik denk dat je al het gestolene niet in een gewone personenwagen kan vervoeren, zo omvangrijk is de buit. Daarmee heeft men op een nacht mijn werk van negen jaar gekelderd.''

,,Om twee uur 's nachts zijn bewoners van een appartement thuisgekomen en die hebben niets abnormaal gemerkt. Iemand moet toch iets gezien hebben van die diefstal. Ik vraag hen met mij of de politie contact op te nemen, zodat we de daders op het spoor kunnen komen'', zegt Van Der Beke.

Hij raamt de schade tussen de 10.000 en de 12.500 euro. Collega's leveren hem vandaag al wat materiaal zodat hij zijn werk kan hervatten, al blijft de dreun door de diefstal wel groot. (RVH)