De Sint-Niklase schepen Christel Geerts (SP.A) is verkozen voor de senaat ne dat heeft ook gevolgen voor het stadsbestuur. ,,Mijn zitje in de gemeenteraad bevalt me,'' zegt Geerts. Haar partijgenoot burgemeester Freddy Willockx wil graag dat Geerts haar senaatsmandaat opneemt. Kris Van der Coelden, de huidige fractieleider in de gemeenteraad, wordt dan schepen.

Geerts deed het opvallend goed bij de verkiezingen. Ze haalde 5.501 voorkeurstemmen. ,,Een verrassing want de partijstrategie was niet rond mijn persoont opgebouwd,'' zegt Geerts. ,,Mijn hart ligt wel in Sint-Niklaas, maar ik beslis niet alleen. De partij maakt uit of ik mijn schepenzitje van Sociale Zaken inruil voor een zetel in de senaat. Als ik mijn mandaat in de senaat, wordt Kris Van der Coelden de nieuwe schepen.''

Burgemeester Freddy Willockx bevestigt dat scenario en maakt zich sterk dat Geerts voor de senaat opteert. ,,Maar de partij spreekt zich hierover eerst uit,'' zegt Willockx. ,,Het is normaal dat Van der Coelden schepen wordt, dat was bij het begin van de coalitievorming al afgesproken. Hij is de eerste kandidaat als er een plaats vrijkomt. Geerts kan gerust als gemeenteraadsliud blijven zetelen.'' (SL)