Michel Du Bois uit Opwijk slaakt een zucht van opluchting. De 26-jarige K.S. uit Sint-Joost-ten-Node van Turkse nationaliteit is aangehouden. Hij was bij verstek veroordeeld voor het dodelijk verkeersongeval dat hij veroorzaakte waarbij zijn zoon Raphaël op 19 juni 2000 nabij Aalter om het leven kwam.

De 26-jarige mannelijke prostitué stal een Roover van een klant in Zellik en reed er mee tegen hoge snelheid richting kust. Even voorbij Aalter werd hij opgehouden door een bestelwagen van de schrijnwerkerij Van Rossem in Opwijk, met de 26-jarige Raphaël Du Bois aan het stuur. Ontstemd sneed de aanstormende autodief even later de bestelwagen de pas af. Hij reed daarbij het voorwiel aan van de bestelwagen met catastrofale gevolgen. Het voertuig belandde op zijn dak tegen een boom. Raphaël Du Bois overleefde de klap niet. Zijn twee collega's raakten gewond. Een twintiger uit Grembergen werd met zware verwoningen naar het UZ in Gent afgevoerd. Een 21-jarige uit Buggenhout liep lichte verwondingen op. De autodief ging zelf ook over kop met zijn gestolen auto. Getuigen zagen hem met een tas uit de auto kruipen en wegvluchten.

De toenmalige rijkswacht zette speurhonden en een helicopter in. Ook een groep rijkswachters, stand by voor Euro 2000, werd bij de zoekactie ingezet. Twee uur later werd de agressieve autodief in Beernem opgepakt. De man reed op blote voeten rond op een terreinfiets.

Michel Du Bois: ,,Hij ontkende, maar viel na een DNA-test door de mand. Hij werd in afwachting van het proces geïnterneerd en na bepaalde tijd weer vrijgelaten. Op zijn proces daagde hij niet op. Hij werd bij verstek veroordeeld. Vrijdag is hij eindelijk bij de kraag gevat.''

,,Op de begrafenis van mijn zoon stroomde een menigte van 1.600 man samen. Raphaël liet een echtgenote en een zoontje van één jaar achter. Hij was ex-leider bij de KSA en vormde als gitaarvirtuoos met zijn broer Michaël en Gunther Verspecht de groep Les Schtroumphs Alcoholiques . Ik ben blij dat deze dader van verkeersagressie met dodelijke afloop eindelijk achter de tralies zit.'' (EGO)