Ter gelegenheid van het einde van het eerste semester geldt er in Hoogstraten opnieuw een alcoholverbod. Deze keer is het wel lichtjes aangepast, in vergelijking met het einde van vorig schooljaar. Onder de 16 jaar mag niemand alcohol drinken. Boven de 16 jaar mag dat wel.

,,In vergelijking met de vorige keer is er dus een verschil met de leeftijdsgrens'', verduidelijkt burgemeester Van Aperen. ,,Samen met de caféuitbaters en ook de leerlingen zelf zijn we tot deze nieuwe maatregel gekomen. Onder de 16 jaar wordt er geen alcohol gedronken. Boven de 16 jaar mag dat wel. Vorige keer lag de grens nog op 18 jaar.''

Om de leerlingen van boven de 16 en onder 16 jaar uit elkaar te houden, werkt men deze keer met armbandjes. Bij de ingang van het café moet iedereen zijn identiteitskaart laten zien en alleen de personen ouder dan 16, krijgen een bandje om de arm.

,,Het verbod mag dan wat losser zijn, ook deze keer zijn er agenten op pad om uit te kijken naar excessen'', besluit Van Aperen. ,,En ook de cafébazen zelf zullen goed uit hun doppen kijken en een stevig oogje in het zeil houden.'' (KKH)