Ik vind het goed dat de Groothandelsmarkt verhuist en ik verhuis zeker mee'', zegt Isidore Buysse die voor de laatste keer zijn groenten en fruit aan een handjevol mensen op de grote overdekte markt aanprijst en verkoopt. Vanaf volgende week nestelt de markt zich voortaan elke woensdagnamiddag aan de Christus Koning-kerk in Nieuw-Gent. In de hoop daar meer volk te lokken.

De laatste Groothandelsmarkt eindigde gisteren in mineur. De markt die twee jaar geleden uit de grond werd gestampt, is nooit een publiekstrekker geweest. Ook gisteren waren er slechts een vijftal handelaars en een gering aantal kopers.

,,Een goede handelaar krijgt zijn klanten wel mee''

Isidore Buysse: ,,Ja, er zijn niet veel handelaars overgebleven. In het begin stond het hier vol en nu staan er nog een vijftal. Het voordeel van deze markt is nochtans dat hij overdekt is en je hier gemakkelijk met de auto kan parkeren. Maar het nadeel is dat er hier geen huizen staan. En geen huizen betekent geen mensen. Dus neen, ik vind het zeker niet erg dat de markt verhuist. Integendeel, het is beter voor de zaken.

Maar niet alle handelaars zijn tevreden. André Geenens, specialist in geitenkaas, vindt het niet echt de moeite om mee te verhuizen. Ook niet alle kopers zijn van plan voortaan richting Nieuw-Gent af te zakken. De meeste klanten mopperen over de gemakkelijke parkeermogelijkheden die wegvallen en die ze op de nieuwe plaats niet zullen hebben.

,,Ik vind het spijtig. Maar hoe het komt dat de groothandelsmarkt hier niet van de grond kwam, weet ik niet. Het is met elke stiel zo: ofwel lukt het, ofwel niet '', zegt Agnes Vermeersch.

Gelukkig struikelt niet iedereen over het (luxe)parkeerprobleem, want één van de kooplustigen roept: ,, Een goede handelaar krijgt altijd zijn klanten mee.''