,,De opdracht is moeilijk, maar onze jonge acteurs kunnen die uitdaging aan. Als jonger broertje van het Zwevegems Teater hebben wij een opdracht te vervullen'', zegt regisseur Bart Opsomer. Met de jonge talenten van Studio Zwevegems Teater brengt hij vanavond de eerste van vijf opvoeringen van het moderne sprookje Het Oneindige Verhaal in het gemeentelijk theatercentrum aan de Otegemstraat.

Het Oneindige Verhaal van de Duitse jeugdschrijver Michaël Ende is een klassieker in het (moderne) sprookjesgenre en gaat over Bastiaan Balthazar Broeckx, een stille jongen die in de boekenwinkel van meneer Koriander een fascinerend boek ontdekt.

Bart Opsomer: ,,Het boek voert Bastiaan mee in een ongelooflijke wereld van fantasie en magie. Jos Dom bewerkte dit verhaal voor het Nederlands Toneel Gent dat het gedurende twee seizoenen met veel succes opvoerde. Tot nog toe werd het alleen door professionele toneelgezelschappen op de planken gebracht. Studio Zwevegems Teater is het eerste amateurgezelschap uit Vlaanderen dat de uitdaging aangaat.''


Groepsgebeuren
Regisseur Opsomer is er zich van bewust dat Endes verhaal geen gemakkelijke klus is voor zijn jonge acteurs. ,,Het verhaal op zich is al niet gemakkelijk. De spelers moesten wennen aan het ingewikkelde verloop van het stuk en aan het feit dat Ende twee werelden door elkaar vlecht: realiteit en fantasie. Maar moeilijk kan ook. Want theater maken is een groepsgebeuren, en dat is precies het belangrijkste voor Studio Zwevegems Teater. Onze pedagogische opdracht bestaat er juist in om de jongeren als groep te benaderen. Iedereen moet zichzelf wegcijferen, en dat lukt. Toen wij aan het begin van het seizoen een oproep deden, kwamen er zich spontaan 25 kinderen van 10 en 11 jaar inschrijven om te mogen meespelen. Tijdens de repetities bleek het enthousiasme zeer groot.''

  • Het Oneindige Verhaal, vrijdag 20 september om 19.30 uur in het gemeentelijk theatercentrum, Otegemstraat 18 in Zwevegem. Andere speeldata: zaterdag 21 september om 15 en 19.30 uur, zondag 22 september om 15 uur, vrijdag 27 september om 19.30 uur en zondag 29 september om 15 uur. Volwassenen betalen 5 euro, kinderen 3 euro. Reservatie: 056-75.99.01 of 056-75.53.35 (9 tot 11 uur en 16 tot 19 uur).