In de nacht van woensdag op donderdag zijn dieven binnengedrongen in het gemeentelijk sportcentrum Den Boer. ,,De inbraak is een heel zware tegenslag voor onze sportdienst. De dieven zijn niet alleen met een aanzienlijke som geld verdwenen, ze hebben bovendien veel schade aangericht'', zegt sportfunctionaris Dirk Van Daele.

De inbrekers drongen binnen door een schuifraam van het zwembad te forceren. Ze doorzochten het hele gebouw op zoek naar geld. ,,Deuren en kasten werden beschadigd. Alles wat op slot was, werd met groot geweld opengebroken'', aldus Van Daele. De dieven braken ook de speelautomaten in de hal open en haalden er het geld uit. ,,We hadden die dag ook wat ontvangsten van inschrijvingen voor sportkampen ontvangen en ook die hebben ze meegenomen.''

De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. De laatste tijd zijn er wel meer inbraken in sportclubs en sporthallen. De voorbije maand werd ook al tweemaal ingebroken in het sportcomplex in Aalter en twee weken geleden zijn er verschillende inbraken vastgesteld in sportclubs in Maldegem. (VACAS)